torsdag 10 juni 2010

En-till-en-datorer kräver licensdatabaser - eller?

Min bestämda åsikt är att en-till-en-datorer bör laddas med olika typer av licensdatabaser osv. En av våra fantastiska bibliotikarier tipsade igår om KULDAs hemsida (där KULDA står för konsortiesupphandling av licensdatabaser) som du ser här: http://kulturvast.se/Kultur_Default.aspx?id=55030 Här hittar du en bra översikt om du råkar sitta på lite skolpengar att handla något vettigt för ;-)

Vi har inte fått ut våra en-till-en ännu (men förhoppningsvis snart) men har relativt god datortillgänglighet ändå (främst genom bokningsbara bärbara datorer i datorskåp och på vagnar) och kör bland annat NE, Landguiden, Historiebiblioteket, Global Issues in Conflict, Mediearkivet, Presstext och Alex via biblioteksrummet i vår lärplattform. Har du några fler bra tips?

Jag tycker att det är viktigt att satsa på att ge eleverna tillgång till bra digitala läromedel, uppslagsverk och databaser och allt eftersom eleverna blir mer och mer kompetenta när det gäller sökteknik och källkritik kan de köra mer fritextsökningar med hjälp av (ex.) Google... Hur jobbar du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar